І нехай скрепи заздрять: Ракета з українським двигуном вивела на орбіту космічні апарати Google (відео)

З космодрому Куру у Французькій Гвіані ракета-носій Vega з українським двигуном вивела на орбіту космічні апарати Google. Про це повідомляє прес-служба Державного космічного агентства України, передають Патріоти України .

16 вересня 2016 в 4:43 за київським часом з космодрому Куру у Французькій Гвіані відбувся успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega з першим перуанським супутником ДЗЗ PerúSAT-1 і космічними апаратами SkySat-4, 5, 6, 7 для американського оператора Bella Terra, що належить Google, йдеться в повідомленні.

Вказується, що ракета-носій Vega розроблена Європейським космічним агентством (ESA) спільно з Італійським космічним агентством (ASI). Маршовий двигун РД-843 для 4-ї ступені ракети-носія розроблений Державним підприємством Конструкторське бюро Південне ім. М. К. Янгеля і виготовлена Державним підприємством Виробниче обєднання Південний машинобудівний завод ім. А. Н. Макарова – пише прес-служба.

Раніше стало відомо, що Україна успішно провела перший випробувальний пуск ракети нового зразка. Зазначимо, що Україна бере участь у проекті Antares, який почався в 2013 році. Україна створює основну конструкцію першого ступеня американської ракети-носія Antares, яка призначена для доставки вантажів на МКС з космодрому США Уолопс. Вже відбулося 5 пусків, 4 з яких були успішними.

Останні півтора року українські фахівці займалися модернізацією першого ступеня, адаптуючи його до нового двигуна. Таким чином, перший пуск ракети-носія в новій конфігурації запланований на серпень 2016 року.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *